Ce trebuie sa stii inainte sa deschizi un magazin de dropshipping

Ce Trebuie Să Știi Înainte Să Deschizi Un Magazin De Dropshipping?

Ce Trebuie Să Știi Înainte Să Deschizi Un Magazin De Dropshipping?

Modelul de afacere dropshipping a devenit tot mai popular în întreaga lume dar și în România. Este un tip de afacere perfect pentru oricare antreprenor la început de drum deoarece nu necesita o investiție foarte mare, riscul este mic și poate fi extrem de profitabilă. Dacă te gândești să îți începi propria afacere dar încă nu ești sigur pe ce domeniu vrei să te axezi, citește acest articol în care vei descoperi informații despre cum funcționează un magazin dropshipping.  

Ce Trebuie Să Știi Despre Dropshipping?

Dropshipping este un model de business e-commerce care permite vânzarea produselor către clienți fără a fi nevoie de procesele logistice de stocare, împachetare și livrare a acestora. Mai exact, acest model de business îți oferă oportunitatea de a cumpăra diferite produse de la unul sau mai mulți furnizori doar atunci când clientul face comanda în magazinul tău online.

De aceea, nu e nevoie ca tu să dispui de un spațiu de depozitare, și să achiziționezi stocul pentru magazinul tău dropshipping. Odată ce clientul plasează comanda pe site-ul tău, tu comanzi produsul de la furnizor selectând ca adresă de livrare locația clientului, furnizorul ocupându-se astfel de împachetarea și livrarea produsului.

Folosind un astfel de model de business vei economisi timp și resurse, tocmai de aceea fiind considerat unul dintre cele mai bune modele de business pentru antreprenorii care sunt la început de drum și dispun de un buget redus.

Desigur, pentru a avea o rată de succes ridicată încă de la început este esențială implementarea unui research de produse, piață, furnizori și competitori. Fiind un model de business mai ușor de implementat, concurența este totodată mai mare.

Fiind o competiție atât de acerbă între magazinele în regim dropshipping, marketing-ul este de departe cel mai important element. Fără un audit de piață și o strategie de marketing potrivită pentru nișa ta, șansele de a avea succes sunt reduse. Strategia de marketing trebuie să includă atât reclamele plătite (PPC) pentru rezultate imediate, dar și servicii SEO, care aduc clienți în mod organic, fără ca tu să plătești pentru fiecare vizitator.

Cum Câștigi Bani Din Propria Afacere de Dropshipping?

Asemeni oricărui alt model de business, echilibrarea cheltuielilor cu veniturile este vitală pentru dezvoltarea și scalarea afacerii tale. Pe lângă investiția resurselor mai trebuie adăugat și valoarea pe care o aduci produsului plus efortul depus pentru promovarea acestuia, ca pe urma să poți stabili prețul produselor. Astfel, te poți asigura că propria afacere este și va fi una profitabilă.

Cum castigi bani din propria afacere de dropshipping

Procesul prin care generezi profit prin propria afacere de dropshipping este ușor de înțeles. De exemplu, ai găsit un furnizor care vinde un produs la prețul de 100 RON și tu îl listezi pe site-ul tău la prețul de 150 RON. Când clientul pune comanda pe site-ul tău, încasezi acei 150 RON pe care îi folosești să achiziționezi produsul de la furnizor cu 100 RON adăugând ca adresă de livrare, adresa clientului tău. Diferență dintre prețul de vânzare de pe site-ul tău și prețul furnizorului reprezintă profitul tău, în cazul nostru 5$.

Avantajele Unei Afaceri de Dropshipping

  • Nu este necesară închirierea unui spațiu de depozitare pentru produsele tale, deoarece nu ai nevoie de stoc.
  • Dropshipping ul fera posibilitatea de a lucra de oriunde și totodată posibilitatea de a vinde produsele oriunde.
  • Nu necesită un capital mare, deoarece nu achiziționezi produsele decât atunci când ai primit banii de la client.
  • Banii pe care în mod normal i-ai fi investit în crearea stocului, îi poți investi în testarea mai multor produse și în marketing.
  • Este mult mai ușor și rapid de manageriat decât o afacere de vânzare tradițională. Tocmai de aceea poți începe ușor fără a fi nevoit să angajezi personal în plus care să te ajute cu administrarea afacerii.

Dezavantajele Unei Afaceri de Dropshipping

  • Personalizarea și branding-ul produselor este limitată și mai dificilă decât în cazul vânzării tradiționale cu stoc. Totuși, există furnizori care oferă și astfel de servicii de personalizare conform brandului tău dar numărul de comenzi trebuie să fie ridicat.
  • Competiția este mai ridicată ținând cont de ușurință dezvoltării unui astfel de business. De aceea o analiză a competitorilor este necesară înainte de a începe.
  • Calitatea produselor tine de furnizor și nu de tine, de aceea trebuie verificat cu atenție furnizorul înainte de începe vânzarea produselor. Pentru a verifica calitatea produselor poți cere furnizorului să îți trimită o mostră înainte.
  • Clienții pot fi dificili uneori și pot apărea probleme legate de transport care nu țin de tine, dar tot tu vei fi nevoit să clarifici situația cu clientul.
  • Chiar dacă nu investești în stocul produselor, trebuie să ai un buget de marketing cu care să începi.

Sfaturi Utile Pentru a Deschide Un Magazin Dropshipping

Un prin pas important de făcut înaintea începerii unei afaceri de dropshipping este stabilirea nișei. Acesta este un pas critic deoarece oferă o viziune asupra drumului afacerii.

După ce nișa a fost stabilită, aceasta trebuie validată în piață. Ca nișa aleasă pentru propria afacere să fie validă, ne putem folosi de diferite tool-uri de research precum Keyword Planner, Google Trends, Ahrefs sau altele. Acestea ne arată interesul pieței față de produsul ales.

Următorul pas important este alegerea produselor potrivite. Pentru a situațiile stresante care pot apărea în viitor este recomandat ca viitoarele produse să fie de o dimensiune acceptabilă, de o greutate ușoară, rezistente la șoc și fără să necesite condiții speciale de transport. Acest lucru îți va ușura problemele legate de transport și îți va reducere rata de returnare a produselor.

Un alt pas important este branding-ul afacerii tale. Chiar dacă partea de personalizare a produselor poate fi mai dificilă la început, alegerea numelui potrivit, a logo-ului și crearea site-ului trebuie să fie asociate cu produsele pe care urmează să le vinzi. Acest lucru oferă încredere clientului și dă dovada de profesionalism.

Testarea competiției este un alt pas important de făcut înainte de a începe o afacere de dropshipping. Găsind competitorii propriei afaceri, poți să le urmărești modul în care activează pentru a avea succes și tot odată cum se prezintă în mediul online pentru a atrage atenția clienților.

Asigură-te că folosești serviciile de marketing potrivite pentru afacerea ta. Email marketing-ul este indispensabil pentru orice afacere în regim dropshipping. Reclamele plătite sunt utile pentru a atrage potențiali clienți rapid, dar este nevoie de un buget mai ridicat pentru a le rula continuu.

Pentru succesul pe termen lung al magazinului tău de dropshipping, asigură-te că investești încă de la lansare în servicii SEO. Chiar dacă optimizarea SEO aduce rezultate pe termen lung, mult mai lent decât alte metode de marketing, odată ce produsele tale au ajuns în primele rezultate organice în motoarele de căutare, vei acapara clienți gratuit și continuu.

Servicii SEO pentru magazin online dropshipping

Un ultim sfat important de urmat înainte de a-ți începe propria afacere de dropshipping este testarea furnizorilor și a produselor acestora. Alegerea atentă a furnizorilor de la începutul afacerii te va scuti de mult stres și situații neplăcute în viitor. Poți opta pentru alegerea furnizorilor din piața locală, obținând astfel o livrare rapidă a produselor sau poți alege un furnizor internațional care îți va oferi o varietate mai largă de produse, doar că timpul de livrare va fi mai lung.

Concluzie

În concluzie, un magazin de dropshipping poate fi un model de afacere profitabilă pentru oricine. Totuși, este nevoie de multe cunoștinte înainte de a începe un astfel de afacere, și un minim de buget pentru crearea magazinului online și promovarea online a acestuia. Majoritatea antreprenorilor de succes care au astfel de afaceri au testat mai multe produse și au petrecut sute de ore făcând research de piață până au găsit modele profitabile în acest domeniu. Cu perseverență, implicare și adaptabilitate, orice antreprenor poate reuși în domeniul magazinelor în regim dropshipping.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *