Ce Este SEO: Ghid Pentru Începători
SEO (Search Engine Optimization) este procesul de optimizare pentru a crește vizibilitatea în rezultatele căutărilor organice pe un anumit subiect, în scopul specific de a obține mai mult trafic pentru un site web. Daca știi, în mare, ce plus de valoare pot aduce niște servicii SEO profesionale pentru afacerea ta, dar nu cunoști exact tehnicile folosite, acest articol îți va prezenta cele mai comune dintre ele.
Cum funcționează SEO
Fiecare motor de căutare major, Google fiind cel mai popular, oferă o listă de site-uri web care sunt considerate a răspunde cel mai bine la interogarea unei căutări efectuate de o persoană. Aceste listări se numesc rezultate de căutare. În acele rezultate de căutare veți găsi listări plătite, dar cea mai mare parte a rezultatelor este alcătuită din ceea ce se numește listări organice. Rezultatele organice sunt listele gratuite pe care motoarele de căutare le-au găsit, prin analiza lor, a fi cele mai relevante pentru interogarea utilizatorului.
A fi listat în fruntea listelor organice este la baza motivului pentru care SEO este atât de important. Rezultatele organice primesc în prezent o cotă semnificativ mai mare de trafic în comparație cu anunțurile plătite. Deci, dacă afacerea dvs. nu se regăseste în listele organice, pierdeți un procent mare din piața de consum.
A ajunge în partea de sus a rezultatelor este locul în care intervine optimizarea pentru motoarele de căutare, SEO. Există numeroase strategii și tehnici care permit crearea unui site web relevant și optimizat pentru a concura cu adevărat pentru cuvintele cheie care pot genera venituri pentru afacerea dvs.
Cum clasează Google site-urile web?
Motoarele de căutare folosesc roboți automatizați, cunoscuți și ca web crawler sau spider, pentru a scana și cataloga pagini web, PDF-uri, fișiere imagine etc. De acolo, fiecare pagină web este evaluata de programe numite algoritmi care determină dacă o pagină oferă suficientă valoare unică pentru a fi inclus în index.
Dacă un fișier este considerat suficient de valoros pentru a fi adăugat în index, fișierul sau pagina web vor fi afișate numai în rezultatele căutării pe care algoritmii le-au determinat că sunt relevante pentru intenția interogării. Acesta este adevăratul secret al succesului motoarelor de căutare. Cu cât răspund mai bine la întrebările unui utilizator, cu atât este mai probabil ca acesta să le folosească în viitor.
Este în general acceptat, după cum demonstrează numărul mare de utilizatori, că Google oferă rezultate mai relevante datorită algoritmilor lor extrem de sofisticați pe care îi îmbunătățesc în mod constant. În efortul de a-și menține avantajul competitiv, se crede că Google realizează 500-600 de actualizări ale algoritmului lor în fiecare an. Intenția utilizatorului joacă un rol mai important în modul în care motoarele de căutare clasifică paginile web.
De exemplu, dacă un utilizator caută „companii SEO”, utilizatorul caută articole despre cum să înființeze o companie SEO sau caută o listă cu companiile SEO care furnizează serviciul? În acest caz, cel din urmă este mai probabil. Chiar dacă există o mică șansă ca utilizatorul să caute să înceapă o afacere SEO, Google (cu datele lor expansive despre obiceiurile utilizatorilor) înțelege că marea majoritate se așteaptă să vadă o listă de companii. Toate acestea sunt încorporate în algoritmul Google.

Factori de clasare în motoarele de căutare
După cum sa menționat anterior, acești algoritmi sunt extrem de sofisticați, așa că există numeroși factori pe care aceste programe iau în considerare pentru a determina relevanța. În plus, Google și celelalte motoare de căutare lucrează foarte mult pentru a împiedica companiile să „joace” sistemul și să manipuleze rezultatele.
Chiar dacă există atât de multe semnale, ele nu poartă fiecare o cantitate egală de greutate. Pentru site-urile care doresc să se clasifice pentru cuvinte cheie competitive la nivel național, semnalele care contează cel mai mult sunt legate de factorii de pe pagină, în afara paginii și de penalizare.
Optimizarea On-page este legată de conținut, iar pentru ca un site web să aibă șansa de a se clasa pentru expresii de căutare competitive, conținutul trebuie să fie foarte relevant și să răspundă la interogarea utilizatorului de căutare.
Factorii în afara paginii (Off-page) sunt legați de popularitatea link-urilor site-ului web și de modul în care sursele externe autorizate vă găsesc conținutul. În ceea ce privește factorii legați de penalități, dacă sunteți prins încalcând Regulamentul Google pentru webmasteri, nu veți fi deloc competitiv.
Pentru site-urile web care doresc să se claseze pe piața locală, factorii sunt foarte similari, cu excepția adăugării Compania mea pe Google, a înregistrărilor locale și a recenziilor. Compania mea pe Google și citatele ajută la verificarea locației reale a companiei și a zonei sale de servicii. Recenziile ajută la determinarea popularității acelei afaceri locale.
Audit SEO al site-ului
Dacă site-ul dvs. întâmpină dificultăți de clasare pe Google, trebuie să începeți cu un audit SEO. Aveți nevoie de o analiză la 360 de grade pentru a identifica deficiențele site-ului dvs., astfel încât să le puteți corecta și să vă puneți site-ul înapoi pe o bază funcțională. Un audit poate ajuta la identificarea erorilor sau a deficiențelor, atât pe pagină, cât și în afara paginii, care ar putea împiedica site-ul dvs. să se clasifice pentru cuvintele cheie vizate.
Există instrumente de crawling SEO care vă pot ajuta să identificați destul de ușor problemele tehnice de bază, făcând acea parte a procesului de auditare mult mai eficientă. Un audit de obicei nu s-ar opri la o analiză tehnică. Puteți profita de un audit SEO complet gratuit completand formularul nostru de pe website.
Conținutul și profilul de link al unui site web joacă, de asemenea, un rol semnificativ în capacitatea de clasare a unui site web. Dacă nu aveți conținut de calitate sau link-uri autorizate, va fi dificil să vă clasați pentru expresiile de căutare extrem de competitive.
SEO On-page
SEO on-page este optimizarea codului HTML și a conținutului site-ului web. Scopul general din spatele SEO pe pagină este să vă asigurați că motoarele de căutare vă pot găsi conținutul și că conținutul de pe paginile web este optimizat pentru a se clasa pentru cuvintele cheie relevante tematic pe care doriți să le vizați. Totuși, trebuie să faci lucrurile în modul corect.
Fiecare pagină ar trebui să aibă propria temă unică. Nu ar trebui să forțați optimizarea pe o pagină web. Dacă cuvintele cheie nu se potrivesc cu tema produsului sau serviciului dvs., poate fi necesar să creați o pagină diferită doar pentru acel set de cuvinte cheie. Optimizarea meta titlurilor, meta descrierilor, și meta cuvintelor cheie este unul din primele lucruri ce trebuie implementate în SEO On-page.
Dacă optimizați titlul, descrierea și titlurile în timp ce creați conținut în mod corespunzător, utilizatorul final va avea o experiență semnificativ mai bună pe site-ul dvs., deoarece va fi găsit conținutul pe care se aștepta să îl găsească. Dacă denaturați conținutul în eticheta de titlu și descriere, aceasta va duce la rate de respingere mai mari pe site-ul dvs., deoarece vizitatorii vor pleca rapid atunci când nu găsesc ceea ce caută.
Cercetarea cuvintelor cheie
Cercetarea cuvintelor cheie este esențială pentru orice campanie SEO și acesta este un domeniu în care nu doriți să căutați scurtături. Trebuie să înțelegeți modul în care oamenii caută produsele, serviciile sau informațiile dvs. specifice. Fără să știți acest lucru, va fi dificil să vă structurați conținutul pentru a oferi site-ului dvs. șansa de a se clasa pentru interogări de căutare valoroase.
Una dintre cele mai mari greșeli pe care le poate face un site web este să se concentreze numai pe clasarea pentru unul sau două cuvinte cheie. Adesea, există câteva cuvinte cheie extrem de competitive, cu volum mare, pentru care simțiți că trebuie să vă clasați pentru a avea succes. Aceste cuvinte cheie tind să aibă una sau două cuvinte și există șanse destul de mari ca concurenții tăi să lucreze din greu la aceleași cuvinte cheie. Acestea reprezintă obiective bune pe termen lung și ar trebui să le optimizați în continuare, dar valoarea reală este în cuvintele cheie lungi.
Cuvintele cheie lungi (long-tail keywords) reprezintă marea majoritate a întregului volum de căutare. Aceste cuvinte cheie sunt expresii mai specifice, mai lungi, pe care cineva le va introduce, cum ar fi „pantofi albaștri cu toc înalt”. Acest lucru este mult mai descriptiv decât „pantofi albaștri”, chiar dacă acel cuvânt ar putea avea un volum de căutare mai mare. Având în vedere că aceste cuvinte cheie sunt mult mai descriptive, aceste tipuri de clienți tind, de asemenea, să fie mai mult pe piață pentru a tranzacționa acum.
Meta titluri
Un meta titlu este codul HTML care formează titlul pe care se poate face clic, care poate fi găsit în paginile cu rezultate ale motorului de căutare (SERP-uri). Eticheta de titlu este extrem de importantă pentru rata de clic a înregistrării dvs. de căutare. Este primul lucru pe care un utilizator de căutare îl va citi despre pagina ta și tu ai doar câteva secunde scurte pentru a-i capta atenția și a-l convinge că va găsi ceea ce caută dacă dă clic pe lista ta. Următoarele sunt câteva sfaturi rapide pentru scrierea etichetelor de titlu:
- Etichetele de titlu ar trebui să conțină cuvinte cheie relevante pentru conținutul paginii web.
- Ar trebui să plasați cuvinte cheie importante aproape de începutul titlului.
- Încercați să păstrați titlurile între 50-60 de caractere. Google caută de fapt aproximativ 600 de pixeli, cărora 60 de caractere se vor potrivi în aproximativ 90% din timp. Dincolo de 600 de pixeli, Google va afișa un titlu trunchiat, iar titlul dvs. s-ar putea să nu aibă impactul dorit.
- Ori de câte ori este posibil, folosiți adjective pentru a îmbunătăți titlul. Exemplu: Ghidul complet pentru SEO.
- Nu vă umpleți titlul cu cuvinte cheie. Va arăta ca spam, iar utilizatorii vor fi mai puțin probabil să facă clic pe înregistrarea dvs.
- Nu aveți pagini web cu titluri duplicat. Fiecare pagină trebuie să-și descrie cu exactitate propriul conținut unic.
- Dacă ai loc, încearcă să încorporezi numele mărcii tale. Aceasta poate fi o modalitate excelentă de a genera o anumită recunoaștere a mărcii. Dacă aveți deja o marcă puternică, acest lucru poate chiar îmbunătăți rata de clic a înregistrării dvs. de căutare.
Meta descrieri
O etichetă meta description este codul HTML care descrie conținutul unei pagini web unui utilizator de căutare. Descrierea poate fi găsită în paginile cu rezultate ale motorului de căutare (SERP), sub titlul și adresa URL a unei liste de căutare. Descrierea, deși nu este un semnal de clasare în sine, joacă un rol important în SEO.
Dacă oferiți o descriere relevantă, bine scrisă și atrăgătoare; rata de clic a listei de căutare va fi cel mai probabil mai mare. Acest lucru poate duce la o cotă mai mare de trafic și la o potențială îmbunătățire a clasamentului căutării, deoarece rata de clic este un factor de clasare în căutare. Următoarele sunt câteva sfaturi rapide pentru scrierea etichetelor de descriere:
- Folosiți cuvinte cheie, dar nu faceți spam cu ele. Cuvintele cheie dintr-o interogare de căutare vor fi îngroșate în descriere.
- Regula generală era ca lungimea unei descrieri să nu depășească 155 de caractere. Google afișează acum, în multe cazuri, până la 320 de caractere. Acest lucru este grozav din perspectiva unei liste de căutare imobiliare și ar trebui să încercați să utilizați cât mai multe dintre acele 320 de caractere posibil. Când faceți acest lucru, asigurați-vă că primiți un mesaj clar în primele 155 de caractere, în cazul în care acesta va fi trunchiat pentru o interogare.
- Descrieți cu acuratețe conținutul paginii web. Dacă oamenii sunt induși în eroare, rata de respingere va fi mai mare și va afecta potențial poziția înregistrării.
Etichete de header (antete)
O etichetă de antet este un cod HTML care notează nivelul de importanță al fiecărui titlu pe o pagină web. Puteți folosi 6 elemente de antet: H1, H2, H3, H4, H5, H6; cu H1 fiind cel mai semnificativ și H6 cel mai puțin. De obicei, titlul unui articol sau numele unei categorii, produsului sau serviciului primește eticheta H1, deoarece acestea sunt, în general, titlul cel mai proeminent și important.
Titlurile obișnuiau să joace un rol important în optimizarea unei pagini web, iar motoarele de căutare le luau în considerare. Deși s-ar putea să nu aibă aceeași greutate pe care o aveau cândva, se crede totuși că oferă o anumită valoare de clasament și cel mai bine este să le includeți.
Ca cea mai bună practică SEO, cel mai bine este să utilizați o singură etichetă H1, deoarece aceasta va semnifica tema principală a paginii web. Toate celelalte titluri ar trebui să utilizeze H2-H6 în funcție de nivelul lor de importanță. Din punct de vedere al optimizării, este sigur să utilizați mai multe etichete H2-H6.
Securitate SSL
Google, într-un efort de a crea o experiență web mai sigură și mai sigură pentru utilizatorii lor de căutare, a făcut presiuni pe site-urile web să-și securizeze site-urile web. Experiențele sigure sunt importante pentru motorul de căutare Google. Dacă utilizatorii de căutare au încredere în siguranța rezultatelor afișate, ei vor continua să folosească motorul de căutare Google în viitor.
În timp ce Google ar putea avea un motiv întemeiat să încurajeze site-urile să-și securizeze site-urile, deținătorii de site-uri e-commerce au chiar mai multe. Atunci când oamenii cumpără online, clienții potențiali se vor simți mult mai încrezători în finalizarea unei tranzacții cu un site care este sigur față de unul care nu este.
Pentru a încuraja cu tărie webmasterii să-și securizeze site-urile web, Google a integrat SSL ca factor de clasare în căutare. Site-urile web care au certificate SSL vor fi favorizate cu puțin peste cele care nu au. Nu este un factor important, dar suficient pentru ca, dacă toți ceilalți factori sunt egali, site-ul care este securizat va câștiga.
Design Mobile-friendly
Peste 60% din toate interogările de căutare sunt efectuate acum pe un dispozitiv mobil. Google lucrează pentru a crea cea mai bună experiență de căutare posibilă; prin urmare, trebuie să acorde preferință site-urilor web care își îmbunătățesc gradul de utilizare pe mobil. Oferirea unei experiențe mobile mai bune se poate face în mai multe moduri.
Cea mai comună metodă este aceea că designerii web creează modele responsive care se vor ajusta în funcție de dimensiunea browserului din care vizionați. Alte site-uri au o versiune specifică pentru mobil a paginii lor web, care este afișată atunci când serverul detectează că utilizatorul folosește un browser mobil. Viteza cu care se încarcă paginile mobile este, de asemenea, importantă. Google susține un proiect numit Accelerated Mobile Pages (AMP) și, în 2016, a integrat listele AMP în rezultatele căutării mobile.
Site-urile web care oferă o experiență mobilă bună vor avea o capacitate mai mare de a se clasa mai sus în rezultatele căutării. Totuși, acesta nu este doar Google. Bing și Yahoo se mișcă și ei în această direcție.
Viteza încărcării site-ului web
Viteza paginii este timpul necesar pentru încărcarea unei pagini web. Cu indexul Google pentru dispozitive mobile, viteza paginii joacă un rol mai important ca factor de clasare. Încă o dată, este vorba despre experiența utilizatorului. Vizitatorii unui site web pur și simplu nu doresc să aștepte ca paginile să se încarce.
Cu cât durează mai mult până când pagina ta web se încarcă, cu atât este mai mare șansa ca vizitatorul să părăsească (sărit) și să viziteze site-ul concurentului tău. Google a făcut un studiu și a constatat că diferența dintre timpul de încărcare a unei pagini web de 1 s și un timp de 5 s a crescut șansele ca vizitatorul să sară cu 90%. Trebuie să acordați atenție ratei cu care vizitatorii ies de pe site-ul dvs., deoarece acesta este și un factor de clasare.
Nu numai atât, acestea sunt oportunități de venituri pierdute. Google îi pasă de aceste valori, deoarece trebuie să-și păstreze utilizatorii de căutare mulțumiți de rezultatele afișate. Există mai multe lucruri pe care le puteți face pentru a îmbunătăți viteza paginii. Unele dintre aceste elemente includ următoarele:
- Activarea compresiei fișierelor
- Minimizarea CSS, Javascript și HTML
- Reducerea redirecționărilor către pagini
- Se elimină JavaScript care blochează redarea
- Utilizarea memoriei cache a browserului
- Îmbunătățirea timpului de răspuns al serverului
- Utilizarea CDN-urilor (rețele de distribuție a conținutului)
- Optimizarea fișierelor de imagine în format modern
Date structurate (Schema.org)
Datele structurate sunt informații organizate care pot ajuta motoarele de căutare să vă înțeleagă mai bine site-ul. Prin colaborarea Google, Bing, Yandex și Yahoo; Schema.org a fost creat pentru a standardiza marcajul HTML al acestor informații. Datele structurate vă pot îmbunătăți atat clasamentul în căutare, cat și rata de clic. Rata de clic este ceva care este larg acceptat ca factor de clasare. Următoarele sunt câteva caracteristici îmbunătățite de listare ca urmare a datelor structurate:
– Evaluări cu stele și recenzii
– Knowledge graph-uri
– Breadcrumbs în rezultatul căutării dvs
– Includerea într-un rich snippet
Implementarea datelor structurate vă ajută, de asemenea, să vă pregătiți pentru modul în care evoluează căutarea. Motoarele de căutare încearcă să ofere răspunsuri instantanee la întrebări, care vor juca un rol și mai mare cu căutarea vocală.
Copywriting SEO și optimizarea conținutului
Probabil ați auzit că „conținutul este regele” când vine vorba de SEO. Lucrul cu conținutul este că determină o mulțime de factori legați de optimizare. Aveți nevoie de conținut de calitate pentru a avea șansa de a vă clasifica pentru cuvintele cheie pe care le vizați, dar pentru a avea succes, trebuie să aveți și conținut pe site-ul dvs. pe care vizitatorii îl găsesc suficient de interesant.
Generarea de linkuri din conținut va veni cel mai probabil de pe blogul dvs. sau din alte resurse informaționale de pe site-ul dvs. Următoarele sunt câteva sfaturi rapide pentru optimizarea conținutului:
- Înțelegeți-vă avatarul de client și concentrați-vă să scrieți conținutul pentru el. Nu forțați ceva care nu va rezona. Veți risca să pierdeți vânzări și să vă creșteți rata de respingere a vizitatorilor.
- Utilizați cercetarea de cuvinte cheie pe care ați efectuat-o. În mod natural, ar trebui să utilizați expresii cheie importante (pe care le-ați identificat prin cercetarea dvs.) în conținutul dvs.
- Asigurați-vă că cuvintele cheie pentru care optimizați sunt relevante pentru tema generală a paginii.
- Nu exagerați cu frecvența cuvintelor cheie. Cuvintele cheie importante ar trebui să fie în titluri cu câteva mențiuni pe parcursul copiei. Motoarele de căutare folosesc indexarea semantică latentă pentru a procesa sinonimele și relația dintre cuvinte, așa că concentrează-te doar pe scriere naturală. Dacă utilizați aceleași cuvinte cheie din nou și din nou, nu va suna natural și riscați să vă optimizați excesiv cu motoarele de căutare.
- Fii minuțios când scrii. Statisticile de marketing de conținut arată că conținutul lung este de nouă ori mai eficient decât cel scurt.
- Scrieți titluri care vor capta atenția vizitatorului.
- Încercați să încorporați imagini, diagrame și videoclipuri pentru a face conținutul mai captivant.
- Spuneți o poveste și, ori de câte ori este posibil, includeți un îndemn la acțiune.

SEO Off-page
Off-Page SEO (cunoscut și ca Off-Site SEO) se referă la strategiile de optimizare care sunt puse în aplicare în afara site-ului dvs. web care pot influența clasamentele din paginile cu rezultate ale motorului de căutare. O mare parte a algoritmului Google se concentrează pe modul în care lumea exterioară (web-ul) vede fiabilitatea site-ului dvs.
Este posibil să aveți cel mai arătos site cu cel mai robust conținut, dar dacă nu vă depuneți eforturi pentru a fi remarcat, șansele sunt bune ca site-ul dvs. să nu se claseze foarte bine. Deoarece algoritmul Google nu este uman, se bazează în mare măsură pe semnale externe, cum ar fi link-uri de pe alte site-uri web, mențiuni de articole/presă, mențiuni de rețele sociale și recenzii pentru a ajuta la determinarea valorii informațiilor de pe site-ul dvs.
Importanța construirii de link-uri
Deși ar fi dificil să vă clasați fără conținut de calitate, nu veți avea nicio șansă pentru expresii de cuvinte cheie competitive fără linkuri. Este încă universal acceptat faptul că numărul și calitatea linkurilor de intrare către un site web și/sau o pagină web este influențatorul numărul unu al clasamentelor de căutare. Cu crearea de link-uri ca semnal de căutare de top, trebuie să aveți o strategie solidă pentru a atrage și a achiziționa link-uri pentru site-ul dvs.
Acestea fiind spuse, nici nu ar trebui să începeți acest proces fără a avea o bază solidă construită cu conținut și design. Obținerea de link-uri este mult mai ușoară atunci când aveți resurse atractive și valoroase la care alte site-uri web vor dori să le facă.
Link-urile nu sunt egale
Este important să știți că nu toate legăturile sunt create egale. Algoritmul Google analizează îndeaproape fiabilitatea site-ului care face legătura. Există instrumente care estimează autoritatea unui site web. Două instrumente populare sunt Open Site Explorer de la Moz, care calculează un scor de autoritate de domeniu și rangul de domeniu al lui Ahrefs. Aceste instrumente sunt excelente pentru a determina ce link-uri merită achiziționate. Cu cât scorul/rangul este mai mare, cu atât ar fi mai util să petreci timp pentru a obține acel link.
Numărul de link-uri nu este singurul lucru pe care motoarele de căutare îl privesc dintr-o perspectivă a calității. De asemenea, vor lua în considerare cât de relevantă este site-ul/conținutul care face legătura cu propriul dvs. site. Pentru a asigura calitatea rezultatelor, motoarele de căutare au trebuit să se concentreze pe calitate pentru a ține cont de acest potențial spam.
Cantitatea de link-uri pentru un site web
Chiar dacă accentul mai mare se pune pe calitatea și relevanța legăturilor, cantitatea are totuși un loc. Doriți să continuați să creșteți numărul de link-uri autorizate care indică site-ul dvs. și paginile sale web importante, astfel încât să aveți capacitatea de a vă provoca concurența pe cuvinte cheie extrem de competitive. Un alt aspect al discuției despre cantitate este că este mai bine să ai 100 de link-uri în total de la 100 de site-uri diferite, spre deosebire de a avea 100 de link-uri care provin de la 10 site-uri.
Există o corelație puternică că, cu cât site-ul dvs. are mai multe link-uri de la domenii unice, cu atât aveți mai multe șanse de îmbunătățire a clasamentului. Desigur, odată ce obții clasamentele de top, nu poți lua o pauză. Dacă nu vă creșteți profilul de link, puteți avea încredere că sunt concurenții dvs. și, în cele din urmă, vă vor depăși. Din acest motiv, SEO a devenit o funcție de marketing continuă necesară pentru majoritatea afacerilor.
Crearea unei strategii pentru servicii SEO eficiente
Majoritatea companiilor de astăzi cunosc conceptele de bază despre SEO. Puteți face bine o mulțime de servicii SEO individuale, dar succesul vine cu modul în care puneți piesele împreună pentru a forma o strategie coerentă. Această strategie va crea fundația pentru creșterea organică a traficului, care va propulsa o afacere pentru anii următori.
Trebuie să fiți pregătit să petreceți o cantitate semnificativă de timp pentru a mapa strategia, deoarece este mult mai bine și mai eficient să o faceți corect de prima dată. Următoarele sunt câteva dintre componentele cheie găsite în aproape fiecare strategie SEO de succes:
- Identificați-vă obiectivele: pentru o campanie de succes, mai întâi trebuie să aveți o idee clară despre ceea ce încercați să realizați. Acest lucru va conduce strategia să avanseze, deoarece tot ceea ce faceți va fi pentru a atinge acel obiectiv. De exemplu, dacă scopul tău este să generezi clienți potențiali sau vânzări, structura site-ului tău web și conținutul scris ar trebui să se concentreze pe trimiterea clienților în pâlnia de vânzări.
- Concentrați-vă pe subiecte: Subiectele ar trebui să dicteze designul și fluxul site-ului web și conținutul acestuia. Cunoscând produsele și serviciile dvs., faceți o listă de subiecte la nivel înalt care vor forma pilonii de conținut ai site-ului dvs. De obicei, aceste subiecte vor fi cuvintele cheie scurte, cu volum mai mare și mai competitive.
- Faceți research: după ce vă stabiliți subiectele care descriu corect produsele și serviciile dvs., trebuie să efectuați cercetări pentru a găsi cuvintele cheie cu coadă mai lungă pe care clienții le-ar căuta pentru a găsi informații despre acele subiecte. Acest tip de cuvânt cheie răspunde adesea la o gamă largă de întrebări.
- Creați conținutul: atunci când creați conținutul pilonului, fiți cât mai amănunțit posibil. Tendințele arată că motoarele de căutare au acordat o valoare mai mare conținutului de formă lungă. De acolo, creați conținutul de susținere pe baza cercetărilor lungi efectuate pe subiecte. Conținutul pilonului ar trebui să fie conectat la conținutul de susținere, iar conținutul de susținere ar trebui să fie conectat înapoi la pilon. Acest lucru va ajuta la formularea unei relații semantice pe care motoarele de căutare o iubesc.
- Promovați: nu este suficient să creați conținut grozav. Majoritatea companiilor nu au un public mare care să le urmărească îndeaproape blogul. Așadar, dacă doar câțiva citesc conținutul, nu veți primi multe link-uri către acesta fără o formă de informare. Crearea de linkuri este esențială pentru o campanie SEO de succes. Dacă aveți o bucată de conținut care este o resursă valoroasă, ar trebui să contactați site-uri web cu idei similare despre care credeți că ar considera că resursa este valoroasă. Dați-le motivul pentru care simțiți că cititorii sau clienții lor vor vedea valoare în asta și ei ar putea decide să ofere un link înapoi. O altă modalitate de promovare este prin intermediul rețelelor sociale. Cu cât sunt mai mulți oameni care distribuie conținutul tău, cu atât este mai probabil ca cineva să posteze un link pe site-ul lor către acel conținut.
- Fă-ți timp: cel mai greu lucru de făcut este să-ți faci timp. SEO nu este o activitate de marketing de scurtă durată. Trebuie să dedici timp în fiecare săptămână pentru a-ți atinge obiectivele. Odată ce le atingi, fă-ți noi obiective. Dacă nu depui efort, vei descoperi că concurența ta va trece pe lângă tine. Dacă nu aveți timp, ar trebui să luați în considerare angajarea unei companii care oferă servicii SEO profesionale.
Cât dureaza să văd rezultate de la SEO?
O regulă de bază standard este că ar trebui să începeți să vedeți rezultate în decurs de 3 până la 6 luni de la începerea unei campanii SEO. Cu toate acestea, asta nu înseamnă că veți fi în top pentru toate cuvintele dvs. cheie. Următorii sunt câțiva factori care contribuie la cât de repede vei avea succes cu campania ta SEO:
- Punctul dvs. inițial de plecare: Fiecare site web poate obține rezultate, dar trebuie să vă stabiliți așteptări rezonabile. Fiecare site web este unic. Fiecare site va avea conținut, arhitectură și profiluri de link diferite. Un site care a fost creat în urmă cu câteva luni va reacționa foarte diferit față de unul care are în spate ani de istorie.
- Concurență pe cuvinte cheie: nu toate cuvintele cheie sunt create egale. De obicei, cuvintele cheie cu volum mai mare au și cel mai înalt nivel de concurență. Dacă nu vă clasați în prezent pe primele trei pagini pentru acei termeni competitivi, ar trebui să vă așteptați că va dura destul de mult timp (uneori mai mult de un an) pentru a face progrese cu adevărat. Cuvintele cheie cu coadă mai lungă tind să aibă niveluri mai scăzute de concurență, dar oferă mai mult de 70% din tot traficul de căutare organic. În funcție de cât de stabilit este site-ul și marca dvs., cele mai multe site-uri web vor culege cele mai mari beneficii de la cuvintele cheie cu coadă lungă de la început.
- Strategie SEO: Formarea unei strategii SEO solide este cheia pentru modul în care site-ul dvs. va funcționa în rezultatele căutării. Strategia stabilește direcția pentru toate activitățile campaniei. Dacă este executat corect, ar trebui să începeți să vedeți succesul SEO pe parcursul campaniei.
- Investiții în campanie: vechea zicală „primești înapoi ceea ce dai” se aplică cu siguranță SEO. Acest lucru este valabil atât pentru timp, cât și pentru bani. Dacă nu dedicați timp activităților de optimizare pentru motoarele de căutare, nu veți vedea rezultatele. Același lucru se poate spune dacă căutați o agentie SEO care să gestioneze campania. Dacă nu sunteți dispus să investiți în SEO și căutați o opțiune ieftină, furnizorul nu va putea dedica mult timp și efort pentru a oferi rezultatele pe care le căutați. Acestea fiind spuse, unele investiții sunt mai bune decât nicio investiție.
Concluzie
Importanta folosirii de servicii SEO pentru o afacere care doreste sa evolueze odata cu piata si sa isi creasca numarul de clienti este evidenta. Chiar daca este un subiect complex in continua dezvoltare, SEO nu este nicidecum imposibil de invatat. Cu toate acestea, crearea si gestionarea unei campanii SEO pentru o afacere necesita o implicare full-time, motiv pentru care multi antreprenori aleg sa colaboreze cu o agentie SEO. Totusi, fiecare antreprenor ar trebui sa aiba notiuni de baza despre toate serviciile pentru care compania sa plateste, pentru a avea capacitatea de a lua cele mai bune decizii in colaborarile alese.